Posted by: kvikbugge | juni 15, 2008

Et tårevædet farvel til Der Otto + lidt om offside

Først må vi allesammen rejse os op og holde et minuts stilhed for de forsvarende europamestre. De røg ud af turneringen med nederlaget til Rusland igår. Det er først og fremmest ærgeligt, fordi de som det eneste hold i turneringen ikke har scoret et mål endnu. Det kunne vi fra mabuggunnups side godt have undt dem. Vi er ikke store fans af det græske langsomme pasningsspil og død(ked)elige dødbolde, men det er alligevel bittert at blive elimineret når man nu rent faktisk scorer et mål som ville kunne redde ens eksistens, som fejlagtigt bliver annulleret for offside. Det kan ses her, sammen med resten af højdepunkterne, ca. 4/5 henne.

Og a propos offside: Efter at have set de første par kampe begyndte jeg at tænke at nu var linjedommerne blevet bedre og var holdt op med at annullere mål til højre og venstre. Ikke lige som i de gamle dage, hvor forsvarsspillerne bare kunne træde frem efter at bolden var spillet og så satse på at linjedommerne havde en reaktionstid som et murmeldyr. Mange smukke mål er blevet glemt fordi en bælgøjet linjedommer havde en dårlig dag. Se fx denne detalje af Stoitchkov mod Spanien i EM 1996 (ca. 55 sekunder henne) som kunne have været det EMs flotteste mål. Men nej.

Desværre har jeg måttet æde mine ord i mig igen efter Tonis mål i forgårs mod Rumænien, og grækernes mål i går. Hvor svært kan det være at vente 5 sekunder på at se videoen og konstatere at Toni var 2 meter onside? Det er klart at i åben spil situationer, bliver man stadig lidt endnu nødt til at forlade sig på linjedommerens skøn. Men så må man da hellere lade tvivlen komme angriberne til gode.
For fan. Så et tårevædet farvel til Ottos knægte. Spanien lignede ikke en EM-vinder igår i kampen mod broderfolket, men det bliver alligevel trist hvis de overskudsfodboldspillende iberere igen må lade livet til et ‘kun-hvis-vi-absolut-skal-levere’ minimalistisk fransk hold. Inden da glæder vi os til Sverige-Rusland, hvor vi tipper Guus’ tropper til at sikre en lille overraskelse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: