Posted by: Bænkevarmer | maj 8, 2008

Trup status – målmænd.

Spørgsmål: Har Arsenal brug for en ny første, anden eller tredjemålmand?

Mabuggunnop svarer: Det er gjort klart, at Jens Lehmann har spillet sin sidste kamp for Arsenal. Da Jens her i slutningen af sæsonen kom ind og afløste Almunia blev jeg alligevel lidt i tvivl om, at Arsene Wenger havde lavet det rette valg ved at lade Almunia vogte buret i alle vigtige kampe. Jens og Almunia har vidt forskellige kvaliteter og mangler. På stregen er Jens verdensklasse. Han har fantastiske reflekser og griber bolden godt, når det kræves. Derimod tror jeg – og især siden Wayne Bridge sendte os ud af CL – at alle Arsenal fans altid blev meget bekymrede, når Jens skulle håndtere en tilbagelægning og især en lang bold fra modstanderen. Problemet for Arsenal med Jens Lehmann var dette aspekt. Arsenal spiller en gang fodbold, hvor de næsten i hver kamp skubber spillet op på modstanderens banehalvdel. Som oftest befinder vores to centraleforsvarsspillere sig næsten oppe ved midtercirklen, når Arsenal presser på(og angriber i almindelighed). Det mest effektive modangreb mod Arsenal her har altid været en lang bold henover hovedet på forsvaret og så lade en hurtig angriber løbe om kap med vores forsvar og målmand for at nå først til bolden. Et primaeksempel på dette sås i kampen mod Middlesbrough i år, hvor Gallas og Toure sov og samspillet mellem Aliadiere og Tuncay resulterede i Middlesbrough scoring. Til forskel fra Jens ligger Almunias største kvalitet i, at han er fremragende i rollen som sweeper på holdet. Læg mærke til, hvor ofte han læser spillet godt og når modstanderens lange bolde først. Desuden ekspederer han disse bolde sikkert og fornuftigt væk(læs: ud af kommunen når der er behov). Som målmandstype passer han betydeligt bedre end Lehmann til holdet og dets spillestil, men han har desværre ikke de samme kvaliteter på stregen. 

Wengers dilemma i år var om han skulle benytte en verdensklassemålmand der lavede fejl eller en god målmand, der ikke lavede fejl. Jeg mener, at han skulle have skiftet mellem de to. Vi så alle i udekampen mod Manchester, hvor suveræn en målmand Jens egentlig er og i kampe, hvor Arsenal ikke dominerer entydigt burde han være foretrukket frem for Almunia. Det er godt nok kun 10 kampe maks på et år, men sådan burde Wenger have gjort det.

Med hensyn til Fabianski, så viste han i søndags mod Everton, at han endnu ikke er klar til førsteholdet. Han reddede et skud fra Andy Johnson, men skuddet ville aldrig være kommet, hvis han som Almunia ville have været hurtigt ude af buret og agere sweeper. Hans dominans i feltet er endnu heller ikke eksisterende, se bare Derbys første mål i sidste uge.  Så dommen herfra er, at han stadig har meget at lære før han kan presse på som første målmand.

Mabuggunnops svar er derfor: Vi ville helst have ønsket, at Lehmann blev og Wenger roterede de to førstemålmænd. Fabianski er ikke god nok endnu til at presse Almunia, så Arsenal har brug for at finde en ny andenmålmand i år. Wenger har snakket om, at han vil se om han kan finde et godt tilbud et sted. 

Almunia er god nok som førstemålmand, men vi har brug for en bedre backup en Fabianski. Det er ikke på det her område, vi skal bruge vores resurser.


Kommentarer

  1. Skarpt..

    Er 100 procent enig. Fabianski er først klar til førsteholdet om 2-3 år, hvis han vel og mærket får spillet nogle kampe i FA cup og Carling cuppen.


Skriv en kommentar

Kategorier